Nieuws‎ > ‎

Extra functionaliteit in Google Formulieren door Add-ons

Geplaatst 24 okt. 2014 11:55 door ernstjan@g-workplace.com   [ 24 okt. 2014 11:56 bijgewerkt ]
Met Google Formulieren kunt u een enquête uitvoeren, aanvragen/inschrijvingen afhandelen en nog veel meer aan de hand van een eenvoudig online formulier. De resultaten worden vervolgens netjes geordend in een spreadsheet weergegeven. 

Met de komst van Add-ons voor Google Formulieren komt er nog meer functionaliteit beschikbaar. Momenteel zijn er 12 Add-ons beschikbaar, maar dit zal snel worden uitgebreid. 

Enkele voorbeelden zijn:
FormLimiter
FormLimiter zorgt ervoor dat zodra er een maximum aantal reacties zijn binnen gekomen of op een bepaalde datum het formulier niet meer ingevuld kan worden. Dit kan handig zijn in verband met bijvoorbeeld een maximum aantal plaatsen voor een event of de sluiting van een inschrijftermijn op een bepaalde datum. 

Choise Eliminator
Choise Eliminator zorgt ervoor dat zodra een antwoord is gekozen dit antwoord voor anderen niet meer mogelijk is om in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als op een specifiek tijdstip door 1 persoon tegelijk ingetekend kan worden. Alleen de openstaande opties zijn dan nog zichtbaar.