Nieuws‎ > ‎

Per ongeluk Mail of Documenten verwijderd uit de Prullenbak?

Geplaatst 28 okt. 2014 07:30 door ernstjan@g-workplace.com   [ 28 okt. 2014 07:31 bijgewerkt ]
Het overkomt de beste wel eens. De prullenbak wordt geleegd terwijl er nog mail of documenten in stonden welke eigenlijk niet verwijderd hadden mogen worden.  Goed om te weten dat de administrator van het Google Apps domein nu de mogelijkheid heeft om verwijderde mail en documenten terug te plaatsen bij de gebruiker.

De werking van de prullenbak tussen Mail en Drive verschilt:

Mail
Voor het verwijderen van mail geldt dat indien een bericht wordt verwijderd deze in de prullenbak terecht komt. Google verwijderd automatisch berichten welke langer dan 30 dagen in de prullenbak staan. Uiteraard is dit door de gebruiker ook handmatig te realiseren. 

Drive
Documenten welke in Google Drive worden verwijderd worden in de Prullenbak bewaard. Deze documenten blijven in de Prullenbak aanwezig totdat deze bewust, door de gebruiker, uit de prullenbak worden verwijderd. 

Toch kan het voorkomen dat in een aantal handelingen een onjuiste mail en/of document per ongeluk definitief wordt verwijderd wat niet de bedoeling is. 

Indien dit gebeurt heeft de domein administrator de mogelijkheid om tot maximaal 25 dagen terug de verwijderde items te herstellen.

Belangrijk om binnen uw organisatie hiervoor een proces in te richten zodat medewerkers van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken.
Comments