Nieuws‎ > ‎

Presentatie modus Google Hangout

Geplaatst 6 okt. 2014 07:29 door ernstjan@g-workplace.com   [ 6 okt. 2014 07:53 bijgewerkt ]

De persoon wijzigen die presenteert tijdens de Hangout


In Hangouts wordt de persoon die spreekt standaard weergegeven op het hoofdvideoscherm. Je kunt echter een andere persoon instellen als hoofdpersoon of presentator tijdens de Hangout. 


Dit kan eenvoudig door gebruik te maken van de instelling 'Presenteren aan iedereen'. Als iemand bijvoorbeeld zijn presentatie deelt met de overige deelnemers van het videogesprek, kun je 'Presenteren aan iedereen' instellen voor die persoon. Iedereen krijgt dan die persoon te zien in plaats van de persoon die aan het woord is in de Hangout.


Presenteren betekent dat niet automatisch dat je ook je scherm deelt. Je moet ervoor kiezen je scherm te delen als je dat wilt doen terwijl je presenteert.

  1. Open een Hangouts-videogesprek.

  2. Klik op het dropdown-menu op de fotominiatuur van de persoon die je wilt laten presenteren.

  3. Klik op Presenteren aan iedereen.

  4. De andere persoon ziet een groene balk boven aan zijn scherm met de melding dat hij presenteert aan iedereen. Als de persoon niet meer wil presenteren, kan hij op Stoppen klikken. De andere persoon moet op Screenshare starten klikken als hij zijn scherm wilt delen.
Voor Google Apps-gebruikers neemt iedereen die via g.co/present/ deelneemt aan de Hangout, automatisch deel aan de modus 'Presenteren aan iedereen'.

Ook kan elke persoon in de Hangout ervoor kiezen een andere persoon dan de presentator te bekijken in het gesprek. Je kunt zien wie presenteert aan iedereen aan de hand van het pictogram 'Presenteren aan iedereen' op zijn miniatuur. Klik op de fotominiatuur van een andere persoon als je wilt overschakelen naar iemand anders.