Hoe integreert Google Apps met Microsoft Office?

Google integreert op verschillende punten met de bestaande IT omgeving. 
  • De Google mail server levert standaard integratie met andere IT applicaties middels het POP3, IMAP4 en SMTP protocol. Dit zijn de integratiepunten die andere applicaties nodig hebben om te integreren met een mailserver.
  • De Google mail server kan fungeren als MS-Exchange server. De MS-Outlook client maakt dan gebruik van een gratis plugin waardoor de Gmail server als Exchange server aangesproken kan worden. 
  • Google Docs levert gratis de mogelijkheid om vanuit MS-Office direct documenten te openen of te bewaren in Google Docs. Zelfs auto-save van MS-Office documenten is hierbij mogelijk. Dit middels een MS-Office plugin (2003, 2007, 2010) die geïnstalleerd is op de gebruikersdesktop.
  • Google Docs levert de mogelijkheid om direct als netwerkschijf te fungeren binnen Windows Explorer. Hiervoor is de installatie van een plugin nodig op de gebruikersdesktop. Als standaard map komt dan “My Google Docs” beschikbaar in Windows Explorer, waar alle bestanden staan, geconverteerd naar het MS-Office formaat. Deze plugin wordt nu (tegen kosten) geleverd door business partners.
Deze mogelijkheden bieden aan ieder bedrijf de kans om kosten te besparen, medewerkers meer flexibiliteit te bieden en het vermijden van nieuwe investeringen in servers. 

Overigens in vergelijking met het online aanbod van MS-Office integreert Google Apps wel met uw 2003, 2007 en 2010 omgeving terwijl Microsoft u verplicht tot de Office 2010. Deze flexibiliteit van Google Apps wordt meestal goed gewaardeerd door gebruikers.