Is de Google cloud wel veilig?

De cloud kan je vergelijken met een vliegtuig (als we toch in de wolken zijn). Het vliegtuig is het veiligste transportmiddel ter wereld. En als er wat mis gaat, is iedereen in rep-en-roer. Dit is net zo met de Google Cloud.

Google kent verregaande beveiligingsmaatregelen. Volgens vele is Google de meeste veilige Cloud omgeving. Dit zowel in hun eigen data centers als naar de Google gebruikers. De gebruiker is immers vaak de grootste onveilige factor :).  Google levert (gratis) 2-factor authenticatie (naast loginnaam en wachtwoord heb je nog een code nodig, zoals bij een bank). Voor mobiele gebruikers levert Google Mobile Device Management. Een organisatie op Google Apps for Business kan zo eenvoudig beslissen aan welke security eisen apparaten moeten voldoen om bedrijfsdata te mogen lezen. Mocht een telefoon of tablet kwijt raken, dan is onder meer een remote wipe mogelijk. 

Google Apps is dus extreem veilig!

Meer weten? Lees het security whitepaper van Google of lees de FAQ over Google Security en Privacy. En geloof je niet direct ons (of Google), vraag dan naar de certificeringen die Google behaalt heeft.