Voordelen‎ > ‎

Trends

Balans werk priveVerandering is van alle dag. Onze economie verandert van een industriële economie naar een kenniseconomie. De maatschappij verandert evenzo. Zie hier de voedingsbodem en noodzaak voor nieuwe manieren van werken en organiseren.  Dit heeft uiteraard een wisselwerking met IT. Vijftien jaar geleden hadden de meeste mensen een modem thuis en bleven we weleens wat langer op kantoor om nog even iets te downloaden, op een snelle desktopmachine met de beste programma’s erop. Nu zie je het vaker omgekeerd, je hebt thuis een razendsnelle internetverbinding en een PC met de gewenste applicaties erop. Deze laatste trend wordt ook wel de ‘Consumerization of IT‘ genoemd. Een trend didaarop aansluit is ‘Bring your own (BYO)‘. Steeds meer bedrijven staan toe dat werknemers een eigen smartphone, een iPad of zelfs een eigen laptop of PC meebrengen naar het werk.

De voordelen voor een werknemer zijn duidelijk: niet langer vast aan het IT stramien van de werkgever, maar flexibel werken met de gewenste middelenDe voordelen voor een werkgever zijn onder meer kostenverlaging en een hogere productiviteit van werknemers.

Het realiseren van zo’n werkomgeving gaat niet vanzelf. Het helpt uiteraard als applicaties online 24×7 beschikbaar zijn. Zo wordt ‘work anytime, anyplace, any device‘ realiseerbaar. Een eerste stap is vaak de mail en content management omgeving. Mail en documenten, essentiële items voor iedere kenniswerker, worden online beschikbaar gesteld voor werknemers, waarbij samenwerken mogelijk wordt, binnen het bedrijf, maar ook met partners, klanten en toeleveranciers.


Meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Onze consultants combineren jarenlange ervaring in verschillende branches met ICT expertise.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!